David Attenborough 92 éve 92 másodpercben

0
223 megtekintés
Sir David Attenborough - Blue Planet II - Kép: .immediate.co.uk
Swing Szerelem Szulák
Sir David Attenborough még 92 évesen is hátizsákkal járja a világot, hogy elhozza nekünk a természet minden csodáját. Imádjuk is érte, még mindig. Május 8-i születésnapja alkalmából tiszteleg előtte a BBC ezzel a 92 másodperces videóval. 

Attenborough Több mint ötven éve gyárt természetfilmeket a BBC-nek, de a hatvanas-hetvenes években a BBC programigazgatója is ő volt. Legismertebb sorozatai az itthon is nagyot futott Élet a Földön, Az élő bolygó és Az élet megpróbáltatásai voltak.

A Cambridge-i Egyetemen szerzett diplomát 1945-ben természettudományokból, főleg geológiát és zoológiát tanult. Munkájával a lovagi címet és így a “Sir” titulust is kiérdemelte. Nevét hangyászsün és hajó is viseli, a The Telegraph „nemzeti kincsnek” nevezi a világhírű ismeretterjesztőt.

Sir David Attenborough – Kép: BBC

Attenborough neve világszerte, így Magyarországon is eggyé vált a BBC fémjelezte, alig megközelíthető minőségű természetfilmmel. Sorozatai már akkor népszerűek lettek hazánkban, amikor a dokumentumfilm-csatornákat még hírből sem ismerte senki. Azóta hiába ontja tucatnyi tévéadó napi 24 órában az állatos-növényes műsorokat, amelyiket nem Attenborough narrálja, az nem lehet tökéletes. A hangja (pontosabban Végvári Tamásé) jobbá tesz bármilyen természetfilmet. Az emberek tudatában a milliószor hallott bensőséges, bölcs, de a legkisebb hangya láttán is kisfiús izgalomba jövő hang családtaggá vált – fogalmazta meg tökéletesen a greenfo.hu

Boldog Születésnapot, Sir és még sok ilyet!

Happy Birthday David Attenborough

David Attenborough – this is your life. Have a WONDERFUL 92nd Birthday! 🎁🎈🎂

Közzétette: BBC One – 2018. május 8.