Darus kocsival szedték le a fa tetejéről a megszökött papagájt

0
617 megtekintés
Képünk illusztráció - Nagy sándorpapagáj hím - Fotó: Claire Hamilton - jungledragon.com
Swing Szerelem Szulák
Darus kocsival mentették Sancit, a nagy sándorpapagájt – írja a Délmagyar.hu. Sanci, egy óvatlanul nyitva felejtett ajtón lépett meg makói otthonából, kicsit körbenézni a világban, majd két nap múlva a kaland egy fa tetején ért véget. 

„Sanci lassan tízéves, még általános iskolás koromban kaptam. Pár szót beszélni is megtanult, és integetni is tud” – mondta a lapnak Benák Katalin, a madár gazdája.

Kati és a szülei gyakran kiveszik a ketrecből a kézhez szokott madarat. Igen ám, csakhogy a napokban Sanci úgy döntött, megnézi magának a világot, és egy nyitva felejtett ajtón keresztül kirepült a lakásból. Két napig ugyan a szomszéd kertekben randalírozott, de gazdái hiába keresték, nem felelt a hívásukra. A múzeumkertben is hallották rikácsolni, de onnan is elrepült. Végül egy pár szólt, hogy látták egy magas fán. „Nem egy nagy repülőmester. Csodálkoztam, hogy került fel a környék szinte legmagasabb fájára, és azt sem tudtam, hogy hozzuk le onnan” – mesélte Katalin. Végül egy ismerős által vette fel a kapcsolatot a Piro-Ment Bt.-vel. Ők siettek a madár segítségére.

Sanci és Kati hazatérés után – Kép: delmagyar.hu

Kosaras daruval emelték fel Katit a magasba, és Sanci végül odatotyogott a gazdájához. „Szeretném megköszönni az Úri, a Hajnal és a Kazinczy utca lakóinak türelmét és a múzeum dolgozóinak segítségét. Három napig a nyakukra jártam, és elviselték, hogy a kertjükben kiabálok Sanci után” – mondta a fiatal lány.

Kati pénzjutalmat is felajánlott a nyomravezetőnek, de a fiatalok, akik megtalálták Sancit, nem fogadták el az összeget. Kati ezért úgy döntött, hogy a makói kóbor állatokra fordítja az összeget.