Cuki kecskegidák ugrándoznak már a Nagyerdei Kultúrparkban

0
176 megtekintés
A cuki gidák - Fotó: zoodebrecen.hu
Swing Szerelem Szulák
Mozgalmas a február Nagyerdőn, ugyanis összesen négy egészséges gida, köztük egy ikerpár jött a világra a házikecskék csapatában. Az apróságok számára játszótársakból és felfedeznivalóból sincs hiány, hiszen mind együtt nevelkednek a Vidámpark területén található tágas vadaskertben, ahol a látogatók születésük óta megtekinthetik őket – írja az Állatpark

Házikecskéinknél hagyományosan a télvégi-koratavaszi időszakban várható a bébibumm; tavaly például január végétől április közepéig összesen öt utóddal bővült az állomány.

A park alapításától kezdve igyekszik bemutatni nemcsak a nagyvilág megannyi különleges vad állatfaját, hanem azokat a háziasított állatfajtákat is, amelyek városi környezetben nem kevésbé egzotikusnak számítanak. Az állatsimogató legnépszerűbb lakói közé tartozó kecskéket (Capra hircus) nagyjából a juhval egy időben háziasították, így ők az egyik legősibb haszonállatfaj.

Teljességgel érthető miért nem lehet ellenállni nekik:

Elsősorban húsáért és tejéért tartják, de szőrét, szarvát és bőrét is hasznosítják; a világ egyik legfinomabb fonala, a moher például az angórakecske szőréből készül. A macska után a kecske a legönállóbb háziállat, ebből adódóan könnyen vissza is vadulhat, ha elszabadul. A kecskék rendkívül jól másznak, egyensúlyérzékük kiváló; ők az egyedüli kérődzők, amelyek képesek fára mászni.

Még egy kis baba kecske válogatás: