Cuki fotókon a Nyíregyházi Állatpark bébijei

0
439 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Az idei év sztárja az afrikai elefánt borjú. Az országban csak itt bemutatott afrikai elefántbébi igazi kedvenc, hiszen a vendégek a fogantatástól végigkísérhették fejlődését – még nevet is a látogatók javaslataiból választottak gondozói. Kito – mely szuahéli nyelven féltett gyermeket s drága kincset jelent kiváló egészségnek örvend, s Kwanza, a mamája féltve vigyázza minden mozdulatát kicsinyének.

072

Érdemes hosszasan elidőzni a kifutók előtt, hiszen akár egy állat születését is végignézhetjük; ez történt idén nyáron a kétpúpú teve kifutónál – ahol egy fehér tevekanca világrajövetelét és lábra állását nézhette végig a nagyközönség – és a sarkvidék élővilágát bemutató borjúfóka medencénél is.

073

076

A park igazi kedvencei a csíkos farkú katta és a sárgaszakállas makik, akik kölykei leginkább aprócska manókra hasonlítanak—a kicsiket testközelben is megtekinthetjük, hiszen a maki erdőkbe bárki beléphet s közöttük sétálhat.

074

078

Szépen cseperedik a márciusban született törpevíziló is, s mivel ennél a fajnál fogságban valamiért sokkal több nőstény születik, mint hím, az állatkert nagyon örül, hogy kis bikáról van szó.

075

Gyarapodik a Nyíregyházi Állatpark rénszarvas állománya is, hiszen egy héten belül négy kis állat látott napvilágot. Hogy nyugodt körülmények között fejlődjenek, külön szarvas óvodát kerítettek el nekik. Amint azonban felerősödnek, csatlakoznak a tenyészcsapathoz, ami a picikkel együtt már 16 tagot számlál.

077

A világ legnagyobb macskáinál is kopogtatott a gólya, szibériai tigrisek születtek parkunkban. A két kis kölyök, Katja és Vladim szépen növekszik, 1 hónaposan 4 kg testsúlyúak, de ivarérett korban pár év múlva akár 300kg-osak is lehetnek majd.

071

Forrás: Nyíregyházi Állatpark Facebook