Csupán 17 év múlva 200 éves lesz a világ legidősebb teknőse

0
524 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A matuzsálemi kort megélt teknős jelenleg Szent Ilona szigetén él. Napóleont is erre a szigetre száműzték, 1821-ben halt meg, így ők nem találkozhattak, Jonathan ugyanis 1882-ben érkezett ide. Rejtély, hogyan maradhatott életben, akkoriban ugyanis a teknősöket élelmiszertartaléknak szállították magukkal az akár hónapokig is tartó hajóutakra. Valószínűsíthető, hogy a legénység megkedvelte az állatot, ezért életben hagyták.

0258

Az állat korát egy korabeli fotó alapján tudták megállapítani. A felvétel 1902-ben készült, amin már legalább 70 éves lehetett. Ennek fényében Jonathan 1832-ben születhetett. Ez azt jelenti, hogy az óriásteknős 3 évszázadban és 2 évezredben is élt. Előrehaladott kora semmiben sem akadályozza, energikus és aktív még a mai napig is, látását azonban már évekkel ezelőtt elvesztette, de így is boldogan éli gondtalan életét. Utódjai sajnos nem születtek.

0255

Minden egyes nap ajándék az ő korában, ezért a helyiek már felkészültek esetleges halálára. Eldöntötték, hogy páncélja a helyi múzeumba kerül majd kiállításra, valamint egy életnagyságú bronzszoborral is tisztelegnek majd előtte. A szigeten Jonathan rendkívüli népszerűségnek örvend, képe még a Szent Ilona szigetén használatos pénzérmék egyikére is felkerült.

0257

Forrás: bbc.com, lemon.hu