Csőrendszerbe szorult kutyát mentettek meg Budapesten

0
411 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A Zoé névre hallgató, nagytestű francia pásztorkutyát, aki őrkutyaként teljesít szolgálatot a X. kerületi hűtőházban, 30 órás fogság után sikerült kiszabadítani a 40 méteres csőből – közölte Balázs László. Mint elmondta, a bajba jutott állat a nyári hőség miatt úgy gondolta, hogy a hűtőház csőrendszere a legmegfelelőbb hely az enyhülésre és csaknem 60 centiméteres marmagassága ellenére bepréselte magát a 30 centiméter átmérőjű csőbe.

Amikor rájött, hogy mégis szűk neki a hely, megpróbált kiszabadulni. Mivel “tolatni” nem tudott, előre préselte magát olyannyira, hogy csaknem 40 méter hosszan jutott el a csőben. Egészen odáig, amíg egy másik, keresztben elhelyezkedő cső lezárta az útját. A gazdák először az Állatmentő Liga, majd a tűzoltók segítségét kérték, de a mentési próbálkozások nem jártak sikerrel. Ezt követően a PMKMSZ önkéntesei egy speciális kamera segítségével felderítették az állat helyzetét és nyilvánvalóvá vált, hogy csak “tolatva” lehet kiszabadítani Zoét.

A mentéshez a Fővárosi Csatornázási Művek (FCSM) segítségét kérték. Az FCSM munkatársai magas nyomással vizet fecskendeztek a kutya felé, akit ezzel arra kényszerítettek, hogy minden erejét és bátorságát összeszedve centiről centire tolasson ki a csőből. A két éves ebet megfigyelésre állatkórházba szállították, ám a tervek szerint az estét már a gazdáival töltheti Zoé – tette hozzá Balázs László.

Forrás: MTI
Fotó: dupreetendu.nl