Csodával határos módon előkerült Zoi, az 1-es villamosról lerúgott kutyus

0
39 503 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

 Csodával határos módon, alig másfél napon belül megtalálták Zoit, azt a belga juhászkutyát, akit egy kamasz fiú rúgott le az 1-es villamosról szerda este. Gazdája éjt nappallá téve kutatta imádott négylábúját Budapesten. A keresésbe sokan bekapcsolódtak, a lány segélykérő posztját ezrek osztották meg.

– Fél három lehetett már, mire hazaértem az egész napos keresésből. Ekkor egy privát telefonszámról kaptam a hívást. Azt mondták, hogy a kutyám a Népligetben van, keressem a romok környékén, majd az ismeretlen hívó letette – mesélte a Blikknek Fervágner Dóri. Bár ezt a helyet korábban már átfésülték, lélekszakadva rohant a megadott helyszínre a lány, ahol Zoi álldogált egymagában, kikötve. Dóri elmondta, hogy a kutyának szerencsére semmi baja nem esett.

– Nagyon szomjas és éhes volt, de úgy tűnik, egészséges és jól van. Most még alszik, de hamarosan viszem orvoshoz, hogy megbizonyosodjak arról, hogy semmi baja – magyarázta a lány. Hozzátette, nagyon köszöni a sok segítséget, támogatót, és azt, hogy a segítségükkel ilyen hamar meglett a kutyus. Mint azt a Blikk már megírta , a fiatal nő az 1-es villamos vonalán utazott, amikor egy négyfős, kamaszokból álló banda egyik tagja a Népligetnél lerúgta az ebet a járatról. Dóri ezután megrúgta a kutyát bántalmazó fiút, aki a kutya után zuhant, a járat ajtaja azonban ekkor bezáródott Dóri előtt. A gazdi a következő megállóban azonnal leszállt és lélekszakadva visszafutott, de már sem a kutya, sem a fiú nem voltak ott. Nem ez volt az egyetlen támadás a héten ezen a vonalon, lapunk ezért megkérdezte a BKV-t, hogy terveznek-e biztonsági szigorításokat az adott vonalon. Elmondták, hogy a konkrét esettel kapcsolatban nem érkezett bejelentés hozzájuk.

Hozzátették, hogy egyre több jármű rendelkezik már zártláncú kamerás térfigyelő rendszerrel.

Harcoltatják őket

Számtalan esetben előfordul, hogy az ellopott házi kedvenceket harcoltatják, vagy harci kutyák martalékának szánják őket. Fajtától függ, hogy a gazdájuktól megfosztott állatokra milyen sors vár: egy részük kutyaviadalokra kerül, másokat külföldön.

Forrás: Blikk.hu