Csináld magad macskamászóka

0
7 273 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Akinek macskája van pontosan tudja, hogy a bajszos bajkeverők imádják a körmüket élezni, lehetőség szerint kedvenc bútorainkon. Plusz, a mászás is a kihagyhatatlan sportok közé tartozik a függönytől a szekrényig, mindenen. 

Ahhoz, hogy kedvenc bútoraink karom mentesek legyenek, érdemes a kaparófa beszerzése, de akár készíthetünk saját kezűleg is macskamászókát, ami mindkét funkciónak eleget tesz és még lakásunkat is csinosíthatjuk egy új, egyedi bútordarabbal. Persze ehhez a változathoz nem árt, ha van már egy kis barkácsolási tapasztalatunk, na meg némi szerszámunk és helyünk, de természetesen bárki nekimehet az elkészítésnek, elvégre nincs lehetetlen.

Első lépésként keressünk egy a mászókához megfelelő fát, készítsünk hozzá talapzatot, majd rögzítsük őket egymáshoz, hogy biztos lábakon álljon mikor a helyére tesszük.

Mivel ez egy nagyobb és több funkciós bútor, erre már tehetünk a cicáknak ülőkét is az ágakra, elvégre szeretnek a magasban gubbasztani. Ezeket a ágakon ülő kis szigeteket érdemes csiszolni, lakkozni, majd vonjuk be puha anyaggal is, hogy kényelmesen lehessen rajta heverészni.

Mielőtt rögzítjük a polcokat érdemes a fát is lecsiszolni, majd pedig vonjuk be vékony kötéllel, hogy a cicák kedvükre hegyezhessék rajta a karmaikat. Ha mindez megvan, akkor már csak a helyére kell állítani a lakás új díszét és élvezni, hogy a macskák boldogan trónolnak rajta.

Forrás: wimp.com