Csíkos lábú jövevény egy floridai állatkertben

0
288 megtekintés

A kicsi már órákkal a születése után lábra állt saját magától. Az állatkert dolgozói szerint a bébi még legalább két hónapig bujkálni fog kifutójában anyja védelmében, a vadonban ugyanis ugyanezt a magatartást tanúsítják ezek az állatok. Rejtőzködő, erdei életmódot folytatnak, éppen ezért lehet, hogy az okapik az egyik legkésőbb felfedezett nagy testű afrikai vadak közé tartoznak.

034

A csikók születésükkor 15-30 kilogrammot nyomnak, és órákon belül megtanulnak járni. Az első időszakban szorosan követik anyjukat, aki rejtekhelyet alakítanak ki a kicsik számára. Ebben a fészekben nevelkednek nagyjából két hónapon keresztül, ez idő alatt pedig rohamos gyorsasággal megnőnek az újszülött okapik.

036

A zsiráfok legközelebbi rokonai csak a Kongó-medence sűrű esőerdőiben élnek a természetben, magányosan. Egymás társaságát nem kerülik, azonban sosem alkotnak csapatot huzamosabb időre, társas életük leginkább a párzásra, illetve az ezt megelőző időszakra korlátozódik.

037

A Természetvédelmi Világszövetség 2013 óta a fajt veszélyeztetettként tartja számon, számuk csökkenését leginkább az erdőirtás okozza, de nagy problémát jelent vadászatuk is.

Forrás: zooborns.com