Csapatos örökbefogadás az állatkertben

0
463 megtekintés
zsiraf
Swing Szerelem Szulák

A zsiráfok kifutója előtt Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője egy plüss kiszsiráffal együtt átadta a csapatnak az örökbefogadást igazoló diplomát, és elmondta, hogy Sissi március 25-én született, melyet egy évre fogadott örökbe a válogatott, és ezzel csatlakozott az állatkerti nevelőszülők táborához.

A szóvivő megjegyezte, hogy a Sissi név nem Erzsébet királynéra utal, hanem egy nyugat-afrikai nyelven azt jelenti, “vasárnap született”. Ami azt illeti, Sissi még csak nem is vasárnap született – árulta el Hanga -,  de egy vasárnap átbóklászott a rinocéroszokhoz, tehát az újjászületéssel érdemelte ki a nevet.

Az állandó edzések monotóniáját egy derűs délelőttre megszakító csapat dedikált kosárlabdával viszonozta az ajándékot, és a játékosok megígérték, hogy igyekeznek rendszeresen meglátogatni a zsiráfot, ha máskor nem, az évente kétszer sorra kerülő állatkerti nevelőszülők napján. Mint jelezték, már csak azért is nagyon örülnek a lehetőségnek, mert a sportágban még nem fordult elő, hogy egy csapat örökbe fogadjon egy állatot.