Bush elnököt szolgálati kutyája is elkíséri utolsó útjára

0
1 612 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Sully szolgálati kutyaként június óta segítette George H. W. Busht, aki pénteken, 94 éves korában halt meg houstoni otthonában. A kutya nevét Chesley “Sully” Sullenbergerről kapta, aki 2009-ben sikeresen landolt egy meghibásodott utasszállító géppel a Hudson-folyón, megmentve ezzel az utasok és a személyzet életét.

A gyászoló Sullyról a volt elnök szóvivője, Jim McGrath osztott egy képet a Twitteren, amelyen a szolgálati kutya volt gazdája koporsója mellett fekszik Houstonban.

Sully a koporsót elkíséri a washingtoni Capitoliumba is, ahol hétfőtől szerdáig lesz felravatalozva a néhai amerikai elnök.

A labrador kétoldalnyi parancsot képes teljesíteni, többek között a telefont is fel tudja venni. Sully a jövőben veteránoknak fog segíteni.

George H. W. Bush volt az Egyesült Államok 41. elnöke 1989-től 1993-ig, előtte Ronald Reagan alelnöke volt. Tavaly óta Parkinson-kórban szenvedett, betegsége kerekesszékbe kényszerítette. Felesége, Barbara, akivel 74 évig élt házasságban, idén áprilisban halt meg.

Forrás: Origo