Brutális mészárlással végeztek Afrika leghíresebb oroszlánjával

0
385 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A Hwange Nemzeti Park legelőkelőbb és legnépszerűbb lakóját mészárolták le, a hír a napokban az egész világot bejárta. Mindenki felháborodását, csalódottságát és haragját fejezi ki a témával kapcsolatban, az egész nemzetközi sajtó ettől az esettől hangos. Kedden a Zimbabwei Természetvédelmi Szervezet azt nyilatkozta, hogy a férfi 50 000 dollárt fizetett azért, hogy levadászhassa az állatot. Walter Palmer, aki végül bevallotta tettét azzal védekezett, hogy nem volt tudtában annak, hogy amit csinál, az illegális.

012 013

Cecil 13 évet élt, de útja nem volt kalandoktól mentes. Három évvel ezelőtt fiatal, erős hímek elűzték falkájából, ezért egyedül kellett boldogulnia. A száműzött hím egy másik, Jericho nevű hímmel társulva két másik falka irányítását is megszerezte, melyek közül egyikben három nőstényoroszlán is jelen volt. A kirekesztett oroszlánok általában kiesnek az utódnemzésért folyó harcból, de Cecil három kölyköt is nemzett. Halála a kicsiket is veszélybe sodorta, hiszen amint az erősebb hímek lehetőséget találnak, végeznek a kölykökkel.

015

A vadászat valamikor július 6-a környékén történhetett. A vadászok éjszaka indultak útnak, először íjjal célba vették a ragadozót, megsebesítették, ezek után pedig 40 órán keresztül követték. Egy puskagolyóval oltották ki az életét, a tetemet autójukhoz kötve vonszolták ki a park területéről, megnyúzták, és lefejezték.

“A vadászat végéig fogalmam sem volt, hogy az oroszlán, amit elejtettem, egy helyi kedvenc, amit tanulmányoztak is. Mélyen bánom, hogy a hobbim, amit szeretek, felelősségteljesen és jogszerűen gyakorlok, ennek az állatnak az elejtésével járt” – mondta Palmer.

A férfivel szemben gyűlölethullám indult az aljas mészárlás után, bujkálni kényszerül, a fogászati rendelőjét is bezárta.

014

Az egész világon, de Afrikában különösen nagy gondot jelent az illegális vadászat. Az eset után az ENSZ is felszólalt, és arra kérte a világ országait, hogy fokozzák a vadállatok orrvadászata és illegális kereskedelme elleni intézkedéseket. Ezek visszaszorítása érdekében a jogszabályok szigorítására lenne szükség. Az állatvédők abban bíznak, hogy Cecil nem halt meg hiába, hiszen tragikus története olyan hatással van a közvéleményre, hogy ezzel talán felélénkülhet az állatok megmentéséért folytatott küzdelem.

Forrás: boredpanda.com, 444.hu, dailymail.co.uk