Bravúrosan mentették meg az erdőben eltévedt, mozgásképtelen kutyát

0
9 049 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Az ausztráliai Mt. Glorious Nemzeti Parkban kirándult egy nő a férjével és az édesapjával, mikor a távolból különös zajra lettek figyelmesek. Az erdőt átvágó folyó felől érkezett, mintha valaki pancsolna a vízben, jobban mondva, ez életéért küzdene. Először egy vadállatra tippeltek, vagy egy eltévedt kengurura, de egy kutyust találtak.

Nem tudtuk, hogyan fog ránk reagálni az eb, csak reméltük, hogy nem fog támadni, de nem hagyhattuk ott a jéghideg vízben, segítenünk kellett neki. Teljesen kimerült a hiábavaló próbálkozástól, mindig lesodorta őt a víz a sziklákról, már órák óta próbálhatott kimenekülni a partra, de nem sikerült neki – mesélte a nő.

A vele tartó két férfi sikeresen kiemelte a kutyust a vízből egy kötél segítségével, az eb azonnal elszaladt és elrejtőzött a bokrokban, nagyon félt. Az állatbarát túrázók nem tudták sorsára hagyni őt, ezért órákat töltöttek azzal, hogy megnyugtassák a kutyát. Mikor az eb közelebb engedte magához megmentőit, feltűnt nekik, hogy már egészen berendezkedett a kutyus, igazi kis fészket épített magának, nagyon régóta lehetett a vadonban.

0329

Furfangos ötletet kellett kitalálniuk, hogy haza tudják vinni magukkal, a kutya ugyanis önerőből egy tapodtad sem akart mozdulni, egyrészt a félelemtől, másrészt azért, mert a lábai még mindig fáradtak voltak az órákig tartó úszástól.

Végül annyira elfáradt, hogy már csak feküdni tudott.

0330

A túrázók egy hatalmas ág és egy táska segítségével készítettek egy kis szerkezetet, ezzel pedig könnyedén el tudták vinni az ebet a kocsiig. A kutyus eleinte rettegett, de aztán egyre jobban kezdett felszabadulni, a kocsiban már vígan csóválta a farkát, hiszen érezte: jó kezekben van.

03310332

Később nagy nyomozás után meglett a kutya eredeti gazdája is, aki elmondta, ohgy már egy hónapja keresi kis kedvencét, de már szinte teljesen feladta a reményt. A bácsi hihetetlenül örült, hogy eltűnt kutyusát megtalálták, azóta is boldogan élnek együtt.

Forrás: thedodo.com