Botox miatt zárták ki a tevéket a teveszépségversenyről

0
1 939 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Megdöbbentő, hogy már az állatokon is végrehajtanak szépészeti beavatkozásokat, csupán a hírnév miatt. Mélységesen felháborító.

Botox miatt zártak ki egy tucat tevét a hagyományos szaúdi tevefesztivál szépségversenyéről. A vetélkedőben, ahol a zsűri az ajkak, a pofa, a fej és a térd mérete alapján bírálja el az előttük felvonuló jószágokat, egy tucatnyi állat volt, amelyeket a gazdáik botoxinjekcióval akartak még vonzóbbá tenni, írja az MTI.

“A teve Szaúd-Arábia szimbolikus állata. Régen azért gondoztuk, mert szükségünk volt rá, ma hobbiból” – magyarázta Favzan al-Madi, a zsűri elnöke. Az egy hónapon át tartó tevefesztivál idén a távoli sivatagból a főváros mellé költözött, a kormány állandó épületet emelt a versenyeknek és a bemutatóknak, amelyek nyerteseit összesen 213 millió riálnyi (kb. 14,4 milliárd forint) díj várja.

A rendkívül konzervatív királyság vezetői reformokkal igyekeznek modernizálni az országot, megnyíltak a mozik, nemsokára a nők is vezethetnek autót, cserébe nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományokra. A fesztiválon büfék és ajándékboltok mellett állatsimogató is látogatható, benne a legmagasabb és a legalacsonyabb teve, életnagyságú homok teveszobrokat állítanak ki a múzeumban, meg lehet kóstolni a tevetejet és megérinteni a teveszőr textíliákat. Planetárium mutatja be, hogy járták be a sivatagot tevéikkel az arabok a csillagok állásától vezetve.

 

Forrás:MTI