Börtönbüntetést kapott a daganatos kutyáját paracetamollal kezelő férfi

0
9 676 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

14 hónap börtönt kapott az a brit kutyatulaj, aki az egyik kutyája rákját paracetamollal, egy másik állat bőrbetegségét pedig ekcémakrémmel próbálta kezelni ahelyett, hogy állatorvoshoz vitte volna őket.

Szerencsétlen kutyák borzasztó állapotban voltak, mikor az állatvédők kiérkeztek. A rákos Ivy már alig tudott járni, a bőrbetegségben szenvedő Molly szőre pedig nagyrészt kihullott a férfi kezelése miatt. Az állatvédőket egyébként a férfi lánya hívta ki, miután Robinson az egyik beteg kutyát gyomron rúgta, majd kidobta az udvarra, amiért az a szobába hányt.

Mindkét kutyát elkobozták a családtól: Molly rendbe jött és máig az állatvédők gondoskodnak róla, Ivyt viszont már nem lehetett megmenteni, így kénytelenek voltak elaltatni.

Robinson egyébként sofőrként dolgozott korábban, míg saját hibájából balesetet okozott, elveszítette az állását és három évre eltiltották a vezetéstől. Emiatt pénzügyi gondjai voltak a családnak, aminek a két beteg kutyán kívül volt még két macskája és egy harmadik kutyája is, bár azok jól voltak tartva. Ez azonban nem hatotta meg a bírónőt, a férfit állatkínzás miatt elítélték.

Forrás: index