Borotvált cicákat adtak el szfinx macskák helyett Kanadában

0
532 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Számtalanszor felhívtuk már a figyelmet arra, hogy miért nem jó ötlet tenyésztőtől macskát vásárolni, mikor a menhelyek dugig vannak a gazdátlan állatokkal, de ha valaki mégis vagyonokat fizetne egy fajtiszta állatért, akkor legalább legyen körültekintő, vagy úgy járhat, mint JoAnne Dyck, aki tudtán kívül támogatta az állatkínzást.

A nő 700 dollárt, vagyis több mint 200 ezer forintot fizetett egy állítólagos tenyésztőnek szfinx cicájáért. Elsőre minden úgy tünt, hogy a lehető legnagyobb rendben van, de néhány hét múlva a vásárolt macska szőre elkezdett nőni. Kiderült, hogy nem egy fajtiszta szfinxet vásárolt, hanem egy átlagos cicát, megborotválva.

0124 0125

A macska keserves nyávogását az új gazdája annak tudta be, hogy még nem szokta meg az új környezetét, illetve hiányzik az anyja. Sajnos valószínűleg nem ez állt a dolog hátterében, a macska ugyanis bizonyára nagy fájdalmakkal küzdött, és a hidegtől is szenvedett természetes bundája nélkül. Az állatorvosnál az is kiderült, hogy a macska testét apró sebek borítják, ami valószínűleg a borotválás közben keletkezett rajta.

0126 0127

Shayla Bastarache is ugyanezzel szembesült, őt is sokkolta, hogy az emberek pénz reményében mire képesek egy ártatlan állattal szemben. Ő is befogadott egy kopasz cicát, aki heteken belül fekete bundát növesztett, ám közben óriási fájdalmakat élt át.

0128

Forrás: boredpanda.com