Bohókás kisbáránnyal gyarapodott a Debreceni Állatkert

0
1 416 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A 2018-ban érkezett és a hazai állatkertek közül csak a Debreceni Állatkertben látható wallisi feketeorrú juhok rendszeresen utódokkal örvendeztetik meg az állatkertet.

A 2020. december 23-án világra jött egészséges kisbárány mintegy 150 napot töltött anyukája pocakjában. A gondozói által Veronika névre keresztelt, kifogástalan étvágyú és életerős kis jerke jókedvűen és játékosan tölti idejét szülei gondoskodása mellett.

A Svájc délnyugati részén található Wallis kantonból származó feketeorrú különösen szívós, robusztus testfelépítésű hegyvidéki juhfajta. Beszédes elnevezését származási helye mellett bohókás külső jegyeiről, az orrán és a fejének arcorri részén elhelyezkedő fekete, maszkszerű foltokról kapta. További jellegzetessége, hogy mind a hímek, mind a nőstények szarva jellegzetesen csavart. Kiegyensúlyozott, nyugodt vérmérsékletű és kifejezetten ragaszkodó fajta, így az állatkert újranyitását követően testközelből is megismerkedhetnek vele akik ellátogatnak a Debreceni Állatkerbe.

Forrás: Debreceni Állatkert