Biciklikormányra akasztva vonszolta kutyáját egy részeg férfi Székkutason

0
240 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Keserves sírásra, nyüszítésre lett figyelmes a környék, mikor a székkutasi férfi végigvonszolta kutyáját az úton. Az ebnek csak időnként ért le a lába, a kötél majdnem megfojtotta. Állítólag a férfi egy ismerősétől kapta a kutyát házőrzőnek, de mivel az nem akart vele menni, biciklijéhez kötötte, így vonszolta volna hazáig.

A szemtanúk szerint a kutyának olyan fájdalmai voltak, hogy már sírni is alig volt ereje, egy nő odakiabált a férfinek, hogy engedje el a kutyát, válaszul azt ordította, hogy most kapta, majd szitkozódott, egy parkoló kerékpárt is félredobott dühében. Egy másik asszony is kijött az utcára, ketten követelték, hogy eressze el az állatot, vagy rendőrt hívnak. A férfi engedett, odadobta a kutyát a két bátor hölgynek, akik alig tudták lefejteni a hurkot az állat nyakáról.

020

Értesítették a hódmezővásárhelyi állatvédőket is, akik elmondták, bátorságuknak köszönhető, hogy egy ártatlan élet megmenekült. Szerencsére a hurok nem okozott maradandó sérülést, lelkileg azonban szemmel láthatóan megviselték az események a kutyust. Balogh Ernő, a Hódmezővásárhelyi Állatvédők Egyesületének elnöke elmondta, hogy az eb jelenleg ideiglenes befogadónál van, kicsit már oldódott a történtek után. Hozzátette, a héten felkeresik a férfit, tájékozódnak, hogy tart-e állatokat, és ha igen, hogyan bánik velük.

Forrás: delmagyar.hu