Bezárták az Emberszabású házat, mert a látogatók nem bírtak magukkal

0
9 149 megtekintés
Az egynapos gorillakölyök az anyjával 2017. december 24-én. - Fotó: Kovács Attila - MTI
Swing Szerelem Szulák
A Fővárosi Állat és Növénykert munkatársai – a gorillák nyugalma érdekében – lezárták az Emberszabású házat az érdeklődők elől, mivel többszörös kérésük ellenére, a látogatók egy része folyamatos kopogással, hangoskodással és vakuzással idegesítette az állatokat.

A jelenleg két hetes kölyök, az állatkert legifjabb gorillája, így természetesen hatalmas érdeklődés övezi. Az állatkert munkatársai többször is felhívták a látogatók figyelmét arra, hogy az állatok nyugalmát semmilyen módon ne zavarják, különben a gorillák érdekében hosszabb-rövidebb időre a látogatást felfüggeszthetik.

A büszke anyuka kicsinyével az ölében 2017. december 24-én. – Fotó: Kovács Attila – MTI

A többszöri kérés és figyelmeztetés ellenére, a látogatók egy része mégsem bírt magával, így most senki nem láthatja a kis gorillát. Az állatkert azt ígéri, amint feloldják a zárlatot, azonnal jelezni fogják.

Kedves Állatbarátok!A gorilla család nyugalma érdekében az Emberszabású házat le kellett zárnunk. Sajnos az állatokra…

Közzétette: Fővárosi Állat- és Növénykert – 2018. január 7.

 

Aki eddig még nem jutott el élőben megnézni a gorillabébit, de szerette volna, kisfilmen még láthatja. Az állatkert a Facebook oldalán osztott meg a csöppség mindennapjairól egy összeállítást:

Kisfilm az újszülött gorilláról

Kisfilmünkben bepillanthattok a december 23-án született gorillabébi mindennapjaiba. A gorillacsalád karácsony első napja óta látogatható a nagyközönség számára, azonban az állatok nyugalma a legfontosabb, ezért arra kérünk mindenkit, hogy a házban csendben tartózkodjon, és a fényképezőgépek vakuját ne használják! Amennyiben a gorillák nyugalma érdekében gondozóik indokoltnak tartják, hosszabb-rövidebb időre a látogatást felfüggeszthetik, az állatházat lezárhatják. Megértéseteket ezúton is köszönjük.

Közzétette: Fővárosi Állat- és Növénykert – 2017. december 29.

 

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert