Beugrott a boltba egy medve Tusnádfürdőn

0
1 102 megtekintés
Fotó: Babos Zsolt - Medveles Erdélyben-Gyergyószentmiklóson, Bear Watching - Facebook
Swing Szerelem Szulák
Több ízben is medvéhez riasztották a csendőröket vasárnap és a hétfőre virradó éjszaka Tusnádfürdőn – írja a Maszol.ro. A maci gondolta beugrik egyet vásárolni, amivel többekre is frászt hozta, ráadásul nem ő volt az egyetlen. 

A Hargita megyei csendőrség 12 óra alatt négy riasztást is kapott a medvék miatt. Elsőként, egy nő jelezte a 112-es segélyhívón, hogy egy anyamedve három boccsal betört egy helyi üzletbe. Mire a csendőrök kiértek a helyszínre, egy hegyi csendőr elkergette a mackót, aki azonban később visszatért befejezni a vásárlást, de ismét elkergették.

Nem sokkal ezután egy férfi jelentette, hogy hogy medvét látott a település központjában, később egy másik nő egy szemetes konténernél látott egy medvét, az éjszaka pedig egy férfi jelezte, hogy egy anyamedve és három bocs van a garázsa előtt.

Az állatokat mindegyik esetben visszakergették az erdőbe. A csendőrség továbbra is azt javasolja a lakosságnak, hogy amennyiben medvét észlelnek, azonnal kérjenek segítséget a 112-es egységes segélyhívószámon, ne próbálják maguk elkergetni az állatot, ne etessék, és ne közelítsék meg fényképkészítés céljából sem.