Bennett-kengurukkal bővült a Debreceni Állatkert csapata

0
138 megtekintés
Kép: zoodebrecen.hu
Swing Szerelem Szulák
Habár a kialakult járványhelyzet az állatkerti állatszállításokat is negatívan érinti – hiszen a nemzetközi állatszállítások többségét ilyenkor el kell halasztani – a Nagyerdei Kultúrpark gyűjteménye új állatok érkezésével is folyamatosan bővül.

A napokban a Pécsi Állatkertből érkezett két fiatal nőstény Bennett-kenguruval immár hat egyedet számlál az erszényeseik csapata. Mint arról korábban már beszámoltunk, tavaly áprilisban sikeres szaporulatról adott hírt az intézmény. Remélhetőleg hamarosan a most érkezett nőstények is újabb kis erszénylakóknak adnak majd életet.

Kép: zoodebrecen.hu
Kép: zoodebrecen.hu

A Bennett-kenguru (Macropus rufogriseus) Tasmania szigetén, illetve Ausztrália keleti és délkeleti részén fekvő partvidéki erdőkben és bozótosokban őshonos erszényes. Jellegzetessége a vöröses nyak- és vállszőrzet, illetve a nagy és mozgékony fül – a természetben főként erre és kiváló szaglására hagyatkozik, mivel látása viszonylag gyenge. Vadon élő populációja egyelőre stabil, élőhelyének csökkenése és minőségbeli romlása miatt azonban a faj szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajokat tartalmazó Vörös Listáján.

zoodebrecen