Bengáli és szavanna macska – a házi vadak

0
1 495 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A bengáli és a szavanna macska külseje

Mindkét fajta nagyon izmos, hátsó lábuk rendkívül erős, teljes méretüket 3-5 éves korukra érik el. Rövid szőrük olyan puha és selymes, hogy az már inkább prém. Farkuk gyűrűs, vége mindig fekete.

A bengáli macskák mérete közepes, testfelépítése tömör, erőteljes. Fejük kerek, felnőtt korukra gallért növesztenek, szemük nagy és csodálkozó. Standard  mintázatuk a pettyes-  vagy rozettás-cirmos és márványmintás, színük legtöbbször barna, vagy “hó” (a vajszín különböző árnyalatai), de ezüst színben is előfordulnak. Mintázatuk minden esetben jól elkülönül az alapszínüktől.

047

A szavanna macskák kifejezetten nagy méretűek, magasak és karcsúak, hátsó lábuk hosszabb a mellsőnél, alkatuk rendkívül atletikus. Fejük hosszúkás, nyakuk karcsú, fülük nagy, szemük bumeráng alakú. Elfogadott mintázatuk pettyes-cirmos, színük barna (meleg, hűvös, vagy aranyba hajló), ezüst, fekete vagy fekete füstös.

050

A hibrid macskák természete

Jellemük sok tekintetben jobban hasonlít a kutyákéra, mint a macskákéra. Gazdáikat követik, ha mindenki elmegy otthonról és nincs más társuk, képesek akár egész nap az ajtóban várni a családra. Igénylik az emberi társaságot, gazdáikkal erős érzelmi kötődést építenek ki. Pórázon sétálva boldogan fedezik fel a környezetet, a megszokott helyekhez nem ragaszkodnak túlságosan: az utazást, szállodai tartózkodást nem bánják, ha a gazdájukkal lehetnek.

Rendkívül érdeklődőek, játékosak, kíváncsiak, energikusak és intelligensek. Játékot visszahozni, kilincset lenyomni gyorsan megtanulnak, éppúgy, mint sok utasítást megérteni. Nagyon beszédes állatok: morognak, dorombolnak, ugatásszerű vagy csiripelő hangokat adnak, nyávognak, kerregnek, egymással is sokat kommunikálnak. Vad ősük öröksége erősen megnyilvánul külsejükben és csodálatos atlétikai képességeikben. Mozgásigényük nagy, vadászösztönük erős.

049

A korai generációs hibrid macskák tartása azonban felkészülést igényel. A hangos, váratlan zajokat, zsúfoltságot, tömeget, stresszt megszenvedik. Ilyen helyzetben előfordul, hogy az ételt visszautasítják, viselkedésük visszahúzódóvá válhat.

Kérdésed van? Felteheted őket a tenyésztőnek a következő elérhetőségeken:
clarkcattery@gmail.com / +36-30-628-7239
www.clarkcattery.hu