Baby boom a Fővárosi Állatkert zsiráfjainál

0
2 577 megtekintés
Budapest, 2017. február 23. Zsiráfborjak a Fővárosi Állat- és Növénykert Szavannaházában 2017. február 23-án. Január elsején született Sauda, majd február 15-én néhány óra eltéréssel jött világra két másik borjú, így már kilencfős az állatkert zsiráfcsapata. MTI Fotó: Kovács Attila
Swing Szerelem Szulák
Bár a budapesti állatkert már 1868 óta foglalkozik zsiráfokkal, most először volt olyan, hogy egy naptári éven belül három zsiráf is a világra jött! Sauda január elsején született, ezzel ő lett az állatkert első bébije 2017-ben, most azonban két másik jövevénnyel is gyarapodott a csapat.

Február 15-én, néhány óra eltéréssel született meg a két fiatal borjú, akiknek a nemét egyelőre nem sikerült kifigyelni. Előbb a 10 éves Ingrid, majd néhány órával később a nála bő fél évvel fiatalabb Sandra is világra hozta utódját. A kicsiket már a közönség is láthatja, bár az első néhány napban csak egy kis ablakon át találkozhattak a kölykökkel, most már egészen közelről meg lehet ismerkedni a három zsiráfbébivel.

Zsiráfborjak szopnak a Fővárosi Állat- és Növénykert Szavannaházában 2017. február 23-án. Január elsején született Sauda, majd február 15-én néhány óra eltéréssel jött világra két másik borjú, így már kilencfős az állatkert zsiráfcsapata. MTI Fotó: Kovács Attila

1868 óta 34 zsiráfborjú született a Fővárosi Állat- és Növénykertben, az első borjú 1868-ban született,

ezzel az intézmény a negyedik volt a világon, ahol ilyen örvendetes esemény történt, így joggal állíthatjuk, hogy Budapesten nagy hagyománya van a zsiráfok tartásának és szaporításának. Mivel a zsiráfok vemhességi ideje egy évnél is hosszabb, ikrek pedig csak nagyon ritkán jönnek a világra, ezért az állatkertekben ritkaságnak számít, ha egy naptári évben több zsiráfborjú is születik. Jelenleg kilenc egyedből áll a csapat.

Forrás: Fővárosi Állat- és Növénykert, MTI Fotók: Kovács Attila