Az utcán haldokló kutyához az utolsó pillanatban érkezett a segítség

0
26 262 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Nem tudni már mióta élhetett az utcán ez a szegény kutya, és azt sem mik történhettek vele, de a pitbull keverék már az éhhalál szélén állt, amikor a helyi tűzoltók rátaláltak.

“Spiritet csontig soványodva, fertőzésektől szenvedve vittük be az állatorvoshoz, aki közölte velünk hogy nem sok esélyt lát az állat gyógyulására. Az orvos az altatást javasolta.” – mesélte Tammy Baumann tűzoltó, aki a Ghetto Foundation Állatvédő egyesület tagja.

A kutyusra először néhány állatbarát járókelő talált rá, később ők hívták ki a tűzoltókat. Aznap Tammy is dolgozott, így ő is kiment a helyszínre és teljesen megdöbbent a kutya állapotán. Szegényre csontsoványan találtak rá, már mozogni is csak nehézkesen tudott.

“Iszonyatos érzés volt így látni egy érző kutyát, az volt a legfőbb célunk hogy megmentsük az életét.”

A tűzoltó végül sikeresen rábeszélte az állatorvost, hogy a végső elaltatás előtt adjon még a kutyának 48 órát, hátha javul az állapota. Spirit túlélte a kritikus időszakot és még erősödött is egy kicsit. Az eb azóta ideiglenes gazdinál gyógyul, ahol természetesen a kanapén szeret heverni a legjobban.

“A kutya hatalmas megpróbáltatásokon esett át, ezért teljes mértékben megérdemli a boldog életet. Remélem hamar megtalálja azt a gazdit, aki megfelelő bánásmódban részesíti őt.” – mondta el Tammy, akinek a célja, hogy a szervezeten keresztül minél több kutyát megmentsen.

Forrás: kutyafan.hu