Az idei év természetfotósa Potyó Imre lett

0
430 megtekintés
Budapest, 2018. november 6. Potyó Imre, a pályázat nagydíjasa a Lenergy - Az év természetfotósa 2018 pályázat anyagából rendezett kiállítás megnyitóján a Magyar Természettudományi Múzeumban 2018. november 6-án. MTI/Mohai Balázs
Swing Szerelem Szulák

Potyó Imre nyerte a Lenergy – Az év természetfotósa 2018 pályázatot – hangzott el a pályázat eredményhirdető sajtótájékoztatóján kedden Budapesten.

Az idén 26. alkalommal meghirdetett pályázaton a zsűri összesen 14 kategóriában közel 300 fotós rekordszámú, több mint négyezer képéből válogatott, az utolsó fordulóban 125 mű versenyzett a díjakért.

Az év természetfotója címet Nagy Bertold Délutáni pihenő című, különleges technikával készült felvétele kapta.

Az év ifjú természetfotósának Füssi-Nagy Regőt választotta a naturArt, a Szárnyalás című képével – Magyar Természetfotósok Szövetsége hétfős szakmai zsűrije.

A hazai legmagasabb természetfotós elismerést idén Potyó Imre nyerte el, aki így először lett Az Év Természetfotósa. A pályázat fődíját, egy Olympus OM-D E-M1MKII kamerát és a hozzá tartozó profii 4/3oo mm teleobjektívet az Olympus Czech Group S.R.O. Magyarországi Kereskedelmi Képviselete ajánlotta fel. Nagy Bertold pedig 1,2 millió forint értékű, szabadon választott fotós felszerelést használhat egy éven keresztül.

Potyó Imre: Kaszás; Napnyugtától napkeltéig kategória 2. helyezettje

Potyó Imre: Gombaváros; Növények és gombák kategória  2. helyezettje

A döntős képeket november 8. és január 21. között a Magyar Természettudományi Múzeumban tekintheti meg a közönség. A felvételekből egy kétnyelvű, magyar-angol album is megjelent az Alexandra Kiadó gondozásában Az év természetfotói – Magyarország 2018 címmel – hangsúlyozta Fáth Péter.
A pályázat névadója, a Lenergy Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, Gaál Péter kiemelte: az év természetfotósa pályázat minden évben a magyar természetvédelem ünnepe.

Forrás:MTI