Az erdőben engedte el megunt nyulait egy család

0
2 989 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A rengeteg kampány és figyelmeztetés ellenére sajnos még mindíg előfordul, hogy az emberek meggondolatlanul állatot vásárolnak, aztán mikor megunják őket, az utcára kerülnek. 

Ezt történt ezzel a két nyuszival is. Az ügyben egy szemtanú feljelentést is tett, azonban úgy tűnik hiába.

A estről így ír az Állatmentő Liga facebook oldalukon:

Második kerület egy menő környékről érkezett a bejelentés két talált nyusziròl. Megdöbbentünk a történeten amit a megtalálò mesélt. Egy utcában lakó családot látott az erdő felé menni miközben ő kutyát sétáltatott. A családnál egy doboz volt láthatóan nehéz valami volt benne. Kis idő után már úgy jöttek visszafelé,hogy lobálták az üres dobozt. A számtanù kutyusa pillanatok múlva meg is találta a két magárahagyott nyuszit:(
Ha a család nézi az oldalunkat tudjanak róla, hogy a megtalálòt mi is erősen biztattuk, hogy tegyen feljelentést. Nyuszik nálunk vannak.”

A szemtanú hölgy így nyilatkozott egy hozzászólásban:

„A gyermekeink találták meg a nyuszikat, nem a kutyusunk, de az is lehet hogy össze vissza beszéltem a telefonba olyan ideges voltam. Egy órán át telefonáltam,hogy találjak segítséget s igen agilisnak kellett lennem, jogszabályokat idézve, hogy végül éjszaka elvigyék szerencsétlen nyuszikat. Az esetet megirtam az illetékes kapitányságnak, mert este 10 kor két ártatlan lélekért már nem jöttek ki a rendőrök. Egyébként azt az infót kaptam, hogy sajnos semmi nem fog történni a „kedves” szomszédunkkal. Aki egyébként nem nyit ajtót azóta.”
Reméljük elnyeri méltó büntetését az elkövető.