Az egész internet gyászolja a világ legöregebb vombatját

0
7 555 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Nem gyakran történik meg, hogy a vombatok népszerű rajongói táborral rendelkeznek, és az se, hogy akár harminc évet is megélnek. Patrick különleges volt, az ausztrál Ballarat Wildlife Park kedves kis lakója 32 évesen hunyt el, de egész életében azon volt, hogy sose felejtsék őt el.

Patrick igen hosszú és eseménydús életet élhetett, még a 80-as években került be az állatparkba, ő volt a legöregebb vombat, aki fogságban élt. A vombatok átlagos élettartamát egy évtizeddel élte túl, nemcsak Ausztráliában, de szerte a világon ismertté vált, hála gondozójának, aki Facebookon tudosított Patrick mindennapjairól.

Fotó: Facebook / Patrick the Wombat
Fotó: Facebook / Patrick the Wombat
Fotó: Facebook / Patrick the Wombat

Korához képest egészen elképesztő egészségügyi állapotnak örvendett az utóbbi években, csak mostanában vettük észre rajta, hogy már nem a régi. Hirtelen rosszabbodni kezdett az állapota, ezért úgy döntöttünk, hogy elbúcsúzunk tőle. Minden gondozó jelen volt

– meséli Adrienne Lavinia, az állatkert orvosa.

It is with sadness and heavy hearts that Greg Parker and all the staff are mourning the loss of our bucky toothed…

Közzétette: Patrick the Wombat – 2017. április 18.

 

Patrick árvaként került a Ballarat Wildlife Park gondozásába, miután az anyja egy autóbalesetben elhunyt 1987-ben. Egy átlagos vombat a természetben nagyjából 11-12 évet él, fogságban általában a 20 évig is elélnek, ezért szinte csodával határos, hogy Patrick 32 évesen távozott.

Ha te is meghatódtál, dobj egy lájkot, vagy oszd meg a barátaiddal is!

Forrás: mashable.com