Autóhoz bújva próbált vigasztalódni az árva orrszarvúbébi

0
285 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Nem először fordult már elő, hogy árván maradt állatkölykök egy másik fajhoz, esetleg valamiféle tárgyhoz kezdenek el közeledni szüleik elvesztése után. Egy korábbi cikkünkben egy plüssmackót szorongató kengururól számoltunk be, hasonló történt most ezzel az orrszarvúval is. A szürke dzsip helyett édesanyját képzelte oda, így próbált megvigasztalódni.

Az ifjú orrszarvú élete nem indult egyszerűen. A Kruger Nemzeti Parkban élő állat, anyját valószínűleg orvvadászok gyilkolták meg. A bébiorrszarvút egy vadőr találta meg, aki azonnal értesítette a természetvédőket. A Donnie-nak keresztelt állatot elaltatták, hogy biztonságosan egy mpumalangai gondozóközpontba szállíthassák, de az út nem volt bonyodalmaktól mentes.

A csöppség szíve az altatás és a sokk hatására leállt, ezért a helikopter kényszerleszállást hajtott végre, hogy újraélesszék a bébit. A Care for Wild Africa szervezet szóvivője elmondta, hogy az állat már jól van, rendesen táplálkozik és nagyon aktív. Donnie-t akkor eresztik majd vissza a vadonba, ha visszanyerte az erejét, és képes lesz egyedül boldogulni.

Forrás: origo.hu