Április 22 a Föld napja-állítsuk meg a műanyagszennyezést

0
1 175 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
A Nemzetközi Föld Napja Hálózat az idei évben a legégetőbb feladatok közül a műanyagmentesség ügyének kiemelt üzenetét tűzte zászlajára. A Miskolci Állatkert és Kultúrpark a Föld Napja alkalmából 2018. április 22-én vasárnap, különféle programokkal várja az odalátogatókat, mellyel a minket körülvevő változatos és sokszínű növény- és állatvilág, valamint természeti környezetünk megóvására hívják fel a figyelmet.
„Ki mondta, hogy nem tudod megváltoztatni a világot?”
A Föld Napja mozgalom legfontosabb jelmondatával nyitják meg a rendezvényt az egész napos programok előtt, ahol is különösen a felnövekvőben lévő ifjúság figyelmét szeretnék felhívni arra, hogy mennyire fontos az egyedüli otthont adó bolygó védelme. A látogatókat vetélkedővel, műanyaghulladék „lábnyom kalkulátorral”, előadásokkal, óránként esedékes látványetetésekkel és állatbemutatókkal várják.
 
A Föld Napját először 1970. április 22-én rendezték meg Denis Hayes amerikai egyetemista kezdeményezésére. Az egyetemistából azóta az alternatív erőforrások világhírű szakértője lett, a Föld Napja pedig világméretű rendezvénnyé nőtte ki magát. A Földünk sorsáért aggódó szervezetek ezen a napon világszerte igyekeznek felhívni a társadalom figyelmét a Földünket fenyegető veszélyekre. Magyarországon 1990 óta ünneplejük meg a Föld Napját.