Apa lehet a világ egyetlen barna óriáspandája, Csi Cej

0
640 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Először párosodott természetes módon a világ egyetlen barna óriáspandája, Csi Cej a Kína Sanhszi tartományában lévő Csinling pandakutató központ közlése szerint – írja az MTI.

A barna-fehér hím óriáspanda 11 éves, ami emberi korra átszámítva fiatal felnőttnek felel meg. Csi Cej március 18-án párosodott az An An nevű nősténnyel  mondta el a központ állatorvosa, ami nem jelenti azt, hogy ebből kölyök is lesz.

A sikeres párosodás nem jelent automatikusan vemhességet is. A pandagondozók általában egészen addig nem tudják biztosan, várandós-e egy panda, míg nem születnek meg a bocsok

– tette hozzá az állatorvos.

A pandák jellemzően több mint egy partnerrel párosodnak. An An március 17-én így a központ egy másik hímjével is megtette.

Csi Cejnek ennek ellenére nincsenek rossz esélyei az apaságra, az állatorvos szerint ugyanis a természetes úton történő nemzés esetében nagyobb a valószínűsége a vemhességnek, mint a mesterséges megtermékenyítéskor.

Az elmúlt évben a központ kutatói a reprodukciós siker érdekében elkezdték kiegészítő tápanyagokkal ellátni és erősítő fizikai tréningekkel fejleszteni a hímeket, valamint ellenőrizni a nőstények hormonszintjét.