Angolul tanul a hannoveri állatkert orangutánja, új gondozója pedig németül

0
181 megtekintés
Jambi - Kép: zoo-hannover.de
Swing Szerelem Szulák
Utolsó orangutánját is Amerikába költözteti a hannoveri állatkert, új amerikai gondozója most németül tanul, hogy szót értsen vele. Hannoverben azért számolják fel az orangutánkifutót, mivel az már 38 éves, és nem felel meg a korszerű szabványoknak.

Két másik orangutánt tavaly költöztettek a texasi Fort Worth-i állatkertbe. Az utolsó, a 22 éves Jambi már ért egy kicsit angolul, mert hannoveri gondozói elkezdték felkészíteni az amerikai életre. A New Orleans-i Audubon állatkertben három nőstény orangután, Reese, Feliz és Feliz lánya, Menari mellett helyezik el. Jambi, Amerikába érkezve először a dallasi állatkertben tölt egy hónapot karanténban, mielőtt végleges helyére, az Audubon állatkertbe szállítanák.

Jambi búcsúztatója a hannoveri állatkertben – Kép: zoo-hannover.de

Hannoverben augusztus 31-én tartották búcsúztatását, de csak a héten indul Dallasba egy német gondozójával és az Audubon állatkert egy amerikai gondozójával – közölte Joel M. Hamilton, az Audubon állatkert elnökhelyettese. Hamilton elmondta: a New Orleans-i állatkert gondozójának meg kell ismernie Jambit és egy kicsit németül is meg kell tanulnia, mivel például az orvosi vizsgálatokhoz tudnia kell olyan parancsokat, mint a “nyisd ki a szád” vagy “mutasd az ujjaidat”.

Forrás: MTI, Erlebnis Zoo Hannover