Áloméjt rendeztek a beteg gyerekekért a Miskolci Állatkertben

0
200 megtekintés
Kép: miskolczoo
Swing Szerelem Szulák
A Miskolci Állatkert és Kultúrpark idén 10. alkalommal rendezte meg a Dreamnight at the Zoo – Áloméj az állatkertben programot a fogyatékkal élő és tartósan beteg gyermekeknek – adta hírül közleményében az állatkert.

A meghívott gyermekek és kísérőik a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház Gyermekegészségügyi Központjából, a Vakok és Gyengénlátók Megyei Egyesületétől és a Szimbiózis Alapítványtól érkeztek. Számukra a rendezvény most is ingyenes és zártkörű volt, amihez a Miskolci Állatkert és Kultúrpark munkatársai önkéntes munkával járultak hozzá.

Az MVK Zrt. jóvoltából alacsonypadlós autóbusszal utazhattak díjmentesen a gyermekek és kísérőik, oda és vissza Miskolc belvárosa és az Állatkert között.

Kép: miskolczoo

Ebben az évben az Áloméj program miskolci szervezői az állatokkal való testközeli élményre helyezték a hangsúlyt, így a vendégek egy időben öt helyszínen találkozhattak közelről olyan állatokkal, melyeket egy hétköznapi látogatás során csak a karámokon vagy a terráriumokon belül láthatnak. A játékos témaasztalnál érdekes feladatokkal foglalkozhattak látogatóink, akiknek a helyes megfejtésért apró ajándék is járt.

Kép: miskolczoo

Az „Áloméj” 1996-ban indult a Rotterdami Állatkertből, majd 2002-ben nemzetközivé vált, azóta évről-évre egyre több állatkert szervezi meg június első péntek estéjén ezt a különleges eseményt – köztük a Miskolci Állatkert és Kultúrpark is.

Kép: miskolczoo
Kép: miskolczoo
Kép: miskolczoo
Kép: miskolczoo

Az állatkert  munkatársai remélik, hogy a résztvevő gyermekek ismét tartalmas és különleges élményekkel gazdagodtak.