Állatok Világnapja a Miskolci Állatkertben

0
167 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Minden évben október 4-én rendezik meg az Állatok Világnapját. Nincs ez másként a Miskolci Állatkertben sem, ahol különböző kulturális programok, állatbemutatók és meglepetések várják az állatkertbe látogatókat ezen a jeles napon.

Idén is készültek a szervezők, így lesz játszópark, kézműves foglalkozások, interaktív kutyás bemutató, óvodásoknak szóló zenés előadás is. A tavalyi évhez hasonlóan tanulmányi versenyt is hirdettek a megyei iskolásoknak, ahova 16 csapatban 80 fő jelentkezett.

Állatok Világnapja programok a Miskolc Állatkertben

9:00-16:00: Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület 34.sz. Bükki Helyi csoport – madárgyűrűzés.
10:00-14:00: „Állati jó” játszópark, állatos arcfestés, kézműves foglalkozás.
12:00-12:30: Zenevarázs zenés gyerekműsor – varázslatos, zenés gyerekműsor bűvészmutatványokkal. Barta Lajos muzsikus-varázsló interaktív előadása.
13:00–13:40 – interaktív kutyás bemutató a Miskolci Ebnevelde közreműködésével. Engedelmességi feladatok, agility, trükkök bemutatása, akadálypálya.
14:00 – Tanulmányi verseny – eredményhirdetés.
14:30 – Szépenszóló Társulat: A kisegér nagy utazása című interaktív, zenés előadás óvodások és kisiskolások számára, ismert gyermekdalokkal,

Utolsó nyári nap

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark ez évben utoljára ezen a napon, október 4-én várja nyári nyitvatartási rend szerint látogatóit, egészen 18 óráig. Október 5-től, következő év március 14–ig már téli nyitvatartás szerint, 16 óráig lehet belépőjegyet váltani, mellyel látogatóink 17 óráig tartózkodhatnak az állatkertben.