Állatkölykök minden mennyiségben!

0
388 megtekintés
törpe víziló
Swing Szerelem Szulák

Az idei év sztárja a hamarosan 2 hetes afrikai elefánt. A kis ormányost már a látogatók is megtekinthetik, hiszen minden nap 10.00-15.00 óra között anyjával Kwanzával a külső kifutóban tartózkodik. Játékra is hívják az elefánt rajongókat, hiszen hamarosan, július 19-én névadó ünnepséget szeretnének tartani az állatkertben, így a www.sostozoo.hu honlapon várják a névjavaslatokat is.

afrikai elefánt bébi

Érdemes hosszasan elidőzni a kifutók előtt, hiszen zsebből kikandikáló kenguruval is találkozhatunk vagy akár egy állat születését is végignézhetjük; ez történt a múlt héten a kétpúpú teve kifutónál, ahol egy fehér tevekanca világrajövetelét és lábra állását nézhette végig a nagyközönség.

A park igazi kedvencei a csíkos farkú katta és a sárgaszakállas makik, akik kölykei leginkább aprócska manókra hasonlítanak – a kicsiket testközelben is megtekinthetjük, hiszen a maki erdőkbe bárki beléphet s közöttük sétálhat.

katta

Szépen cseperedik a márciusban született törpevíziló is, s mivel ennél a fajnál fogságban valamiért sokkal több nőstény születik, mint hím, a gondozók nagyon örülnek annak, hogy kis bikáról van szó.

Gyarapodik a Nyíregyházi Állatpark rénszarvas állománya is, hiszen egy héten belül négy kis állat látott napvilágot. Hogy nyugodt körülmények között fejlődjenek, külön szarvas óvodát kerítettek el nekik. Amint azonban felerősödnek, csatlakoznak a tenyészcsapathoz, ami a picikkel együtt már 16 tagot számlál.

rénszarvas borjú

Óriási kedvenc a Zöld piramis Ázsia ház orangután kölyke Ruti is, aki mindennapi bohóckodásával hatalmas mosolyokat fakaszt a látogatók arcán. Különlegessége a borneói orangután családnak, hogy közös kifutóban élnek Európa legidősebb sziamangjával Finitával, aki szinte pótnagyija lett a 2 éves állatnak.

Bár a park állatainak utódgondozásába legtöbbször nem kell beavatkozniuk a gondozóknak, olykor elkél a segítség, mint ahogy Kamilla, a zsiráfborjú nevelésébe kellett besegíteni.

A baba dömping még nem ért véget, hiszen számtalan kismamája van az állatparknak az úszólábúak, a majmok, nagymacskák és a patások között is, mely születésekről a jövőben is beszámolunk.

Forrás / Fotó: Sóstó Zoo