Állatkert nyílik jövőre Felsőtárkányban

0
1 206 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Már jövő májusban megnyithatja kapuit a dél-amerikai állatokat felvonultató komplexum, egzotikus állatokkal. Az igazgató a kecskeméti Vadaspark éléről távozó Pullai Béla lesz.

Felsőtárkány polgármestere, Juhász Attila Simon a heol.hu-nak elmondta: a Lamport-völgy 24 hektárjának tulajdonosa, Grósz Ákos egy svájci illetőségű, de Magyarországon élő befektetővel közösen fogott bele a projektbe. A hamarosan megépülő park mintegy 5,5 hektáron terül majd el, a Grósz Ákos tulajdonában lévő 24 hektáros területen azonban más szórakoztató létesítményeket terveznek.

“A tervek elkészültek, az engedélyezési folyamat is elindult, s várhatóan 2016. májusában megnyílhat az állatkert, melynek Pullai Béla lesz a vezetője, s létesülhet egy Dínó-park is” – meséli Grósz Ákos.

Rengeteg madár, sokféle papagájfaj lesz majd látható, de tízféle majom, zebra, gnu és pingvin is helyet kap majd az állatkertben. A hatalmas kifutókat függőhidakról szemlélhetik majd a látogatók, a legmodernebb mobil eszközökkel hozzák létre a parkot. Az állatkert mellett egy dínópark kialakítását is tervezik, ezzel még vonzóbbá téve a Bükk térségét a látogatók számára.

“A tizenegy éves fiammal rengeteg állatkertbe kellett már elmenni, viccesen mondhatnám, hogy emiatt jön létre a park, persze ez túlzás – tette hozzá Grósz Ákos. – Az azonban biztos, hogy a természeti környezetbe kihelyezett hatalmas dinoszauruszok kiállításának ötlete a kisfiam számlájára írható. Lesznek a parkban hatalmas mozgó dinoszaurusz-szobrok is, szóval nem csak élő állatok, hanem ezek a hatalmas dínók is reméljük sokakat vonzanak majd Felsőtárkányba.”

Forrás: heol.hu
Fotó: hirosveny.hu