Állatgondozóként kezdhet új életet Vilmos, aki 20 éve járta Budapest utcáit

0
249 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Vilmos lakókocsit, élelmiszert és ruhákat is kapott első bejelentett munkahelyétől. A férfi saját megfogalmazása szerint profi értékszerző, húsz évig járta Budapest utcáit, a bontatlan élelmiszertől kezdve a DVD-lejátszóig minden megfordult a keze között, munkáját kutyája, Lusti segítette. Bartha Máté, a vs.hu újságírója készített portréfilmet a férfiről és mindennapjairól, erre figyeltek fel az állatbarátok.

“Állatgondozót kerestünk, az előző külföldre ment. Sok jelentkező azt hitte, ez egy simogatom a kutyát jellegű munka. Nincsenek tisztában azzal, mit jelent 160-170 kutya ellátása. Ez komoly fizikai munka, itt talicskában mérünk mindent. Láttuk, hogy Vili nem iszik és szépen bánik a kutyájával. Lusti csipezett és oltása is van. Vili mondta, hogy lakott már lakókocsiban. Olcsón találtunk neki egyet, amit az alapítvány fizetett,” mondta Farkas Gabriella, az alapítvány elnöke. “Más világba csöppent, minden idegen neki. Tanulnia kell, de nagyon igyekszik,” tette hozzá.

Vili február tizedike óta dolgozik a Tappancs tanyán. A kutyákat már megismerte, nem hiányzik neki a nagyváros. Úgy fogalmazott, jobban szereti a kutyákat, mint az embereket, mert bennük nem lehet csalódni.

“Meglepődtem, amikor az újságírón keresztül megkerestek,” mondta lelkesen. “Nem akartam elhinni. Most mindent meg kell ismernem. Új munka, új város, ez egy új élet kétszáz kilométerrel arrébb. Olyan az agyam, hogy mindent felfogok. Beletanulok mindenbe, ezt csak így lehet.”

Forrás: delmagyar.hu