A világ legkisebb és legcukibb majom babája – videó

0
601 megtekintés
A világ legkisebb majom bébije, a törpe selyemmajom apróság - Kép: Symbio Wildlife Park - Facebook videó
Swing Szerelem Szulák
Természetesen kitől mástól, mint a Symbio Wildlife Parktól, akik szinte utolérhetetlenek a cuki videókban a neten. Most éppen a törpe selyemmajmoknál született kölyökről osztottak meg a közösségi oldalukon videót és tekintve, hogy egy ilyen kifejlett majmóca 11–15 centiméter hosszú, plusz a farka 17–22 centiméter körül mozog, el lehet képzelni milyen apró egy majom csemete. 

Ehhez az elképesztő mérethez, olyan 100-150 grammot nyomnak és csak az egérmakik kisebbek náluk. Jellegzetes barnás, aranybarna bundájuk van feketén tarkázva, lábaik vörösessárgák és nem pamacsos a fülük, mint a többi selyemmajom fajnak.

Igen aktív kis rosszcsontok, a nap jó részét vadászattal, játékkal és veszekedéssel töltik. Kedvenc táplálékuk a fák nedve. Pengeéles metszőfogaikkal átrágják a fák kérgét, és a kibuggyanó nedveket nyalogatják fel.

A vadonban 4-20 fős kolóniákban élnek, melyek többnyire egyetlen szülőpárból és azok különböző korú utódjaiból állnak. A kicsik az első két hétben anyjuk testébe kapaszkodva szopnak. 14-20 nap után a kölyköket a csoport többi tagja – gyakran egy kifejlett hím – cipeli tovább és egyre gyakrabban vesznek magukhoz szilárd eleséget. Körülbelül 90 nap elteltével képesek önállóan gondoskodni magukról. Ekkor biztonságosan közlekednek a faágak között. Ivarérettségüket kétéves korukra érik el.

Ez is érdekelhet:

Ebből a babamajomból olyan hangok bújnak elő, mintha lenyelt volna egy madarat – videó

A videó, ami után állatkerti gondozó akarsz lenni

Napi cuki: Állatkerti baba pillanatok 4 percben – videó