A világ egyik legnagyobb lepkéje már látható a Fővárosi Állat és Növénykertben

0
3 285 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Május végén 21 különféle közép- és dél-amerikai lepkefajjal nyílt meg a Lepkekert. A színpompás bemutató azonban nemrégiben 12 újabb, Délkelet-Ázsiában őshonos fajjal egészült ki. Közülük a 25 centisre is megnövő atlaszlepkék a legtermetesebbek.

A Pálmaház szomszédságában látható, szezonális látnivalóként működő Lepkekert idei szezonja május végén kezdődött. Akkor 21 különféle közép- és dél-amerikai lepkefajt láthatott itt a nagyközönség. De már akkor megigértük, hogy a nyár folyamán délkelet-ázsiai fajokkal is bővíteni fogjuk a bemutatott állatállományt.

Ígéretünkhöz híven az elmúlt napokban további 12 fajjal egészítettük a Lepkekert látnivalóit: olyan fajokkal, amelyek Délkelet-, Dél-, illetve Kelet-Ázsiában, az ottani trópusi területeken őshonosak. Közülük a legnagyobb figyelmet alighanem az atlaszlepkék (Attacus atlas) keltenek, hiszen ezeknek a termetes lepkéknek a szárnyfesztávolsága akár a 25 cm-t is meghaladhatja. Ez a faj egyébként Kínától Jáváig, Afganisztántól Pápua Új-Guineáig számít őshonosnak.

Forrás:zoobudapest.com