A világ 5 legkisebb kutyafajtája

0
5 529 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

1. Csivava

A csivava a világ egyik legkisebb kutyafajtája, bár történetéről keveset tudunk, feltehetően Mexikóból származik, források szerint az aztékok őrzőkutyaként alkalmazták. Ez nem is csoda, hiszen nagy, elálló füleivel a legapróbb neszeket is meghallja. Első ránézésre törékeny, visszahúzódó ebeknek tűnnek, valójában igen harciasak tudnak lenni, gyorsak és játékosak, így nem véletlenül lettek népszerűek.

0213

2. Törpespicc

A törpespicc a spicc fajtacsoport legkisebb tagja, törékeny alkata és csodás bundája miatt mutatós ölebként tartják számon. Fajtája a Balti-tenger melléki német tartományban, Pomerániában alakult ki, innen ered elnevezése is. Termetéből adódóan nem is gondolnánk, de kifejezetten alkalmas kutyás sportokra, hiszen nagyon gyorsan tanul. Természete igazán hálás és ragaszkodó, de imád a figyelem középpontjában lenni.

0214

3. Papillon

Ennek a fajtának a kialakulása nagyjából az 1600-as évekre tehető,  a papillon szó franciául pillangót jelent, ami szárnyszerű fülei miatt ragadt rá. Társaságkedvelő, extrovertált természete,  és fesztelen barátkozó jelleme tette kedvenc társsá az elmúlt évszázadokban. Igazi nagyvilági kutyus, aki remekül ráérez gazdája hangulatára, hihetetlenül könnyen alkalmazkodik környezete változásaihoz.

4. Yorkshire Terrier

Az egyik legkisebb méretű és igen népszerű terrier gyakran szerepel kiállításokon, a fajtát az észak-angliai Yorkshire-ben tenyésztették ki a 19. században. Ez a fajta se embertől, se kutyától nem fél, megmaradt ugyanis régi vadászösztöne. Ragaszkodik gazdájához, vakmerő házőrző, hiába kicsi, erős is. Mérete ellenére élettartama kifejezetten hosszú, akár 16 évig is elélhetnek.

0216

5. Máltai selyemkutya

Sokan úgy gondolják,hogy a máltai selyemkutya eredetileg Málta szigetéről származik, sokkal valószínűbb azonban, hogy ez a fajta valójában Ázsiában volt honos, hiszen létezésére utaló ókori leleteket már az i.e. 5000-2000 évekből találtak. A legkellemesebb modorú ebnek tartják a kis termetű kutya között és ugyanolyan kedves és játékos mint amilyen életerős is, hiába apró termete, temperamentuma egyedülállóvá teszi.

0218

Ha olvasgatnál még a témában, ajánljuk figyelmedbe a következő cikkeket:

7 kisebb termetű kutya gyerekes családoknak
6 kutyafajta kezdő gazdiknak
6 kutyafajta, aki jobban kedveli az embereket, mint a fajtársait

Forrás: wikipedia.hu, haziallat.hu, kutya.hu
Leadfotó: puppyloveandme.com
Fotók: commons.wikimedia.org, dogworldpetbazar.com, hdwallpaperscool.com, hippowallpapers.com