A Veszprémi Állatkert gondozóinak élete nem csak játék és mese

0
489 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Marokházi Kati már 20 éve az Veszprémi Állatkertben dolgozik, jelenleg a csimpánzok és a zászlósfarkú kolobusz csapatok mindennapjait vezényeli, de időről időre újabb feladatok csúsznak be napi rutinjába. Otthonában  már több kis állat cseperedett fel sikeresen, melyeket nem fogadott el az anyjuk, vagy elárvultak.

0196 0198

Saját nappalijában nevelt már huszármajmot, vadmalacot, párducot, ormányos medvét, szibériai tigrist, sőt, nyári konyhájában ideiglenesen egy tevecsikónak is szállást nyújtott. Az anyja által elutasított zsiráfbébi már nem fért a nappaliba, ezért hogy a 3 óránkénti etetés megoldható legyen, Kati az állatkert zsiráfházába költözött.

01970201

Idén augusztusban egy kis pele gyámságát vállalta el, aki minden nap vele van, még a munkába is elkíséri, valamint egy gyenge kis molnárfecskét is befogadott. A fecske az állatorvosok szerint a napokban visszatérhet a természetbe, mert kellően megerősödött, ám az apró rágcsáló még egy darabig Kati gondjaira lesz bízva. A tervek szerint ha a kis pele felcseperedik, eredeti élőhelyén szabadon engedik.

0199

Forrás: Veszprémi Állatkert Facebook