A süket és vak kutya mentette meg az elveszett kislányt

0
2 625 megtekintés
Max - Kép: BBC
Swing Szerelem Szulák
Egy hároméves ausztrál kislány, Auróra, queenslandi otthonából kóborolt el, majd pedig eltévedt egy bozótos területen. Több mint 100-an indultak a keresésére, többek között a család 17 éves terelőkutyája, Max is.

Max részben süket és vak, de semmilyen problémát nem okozott számára Auróra megtalálása. Ezek után 16 órát töltöttek együtt a vadonban, Max pedig vigyázott a kislányra, míg a család rájuk nem talált.

A kislány nagymamája keresés közben, nagyjából 2 kilométer távolságból meghallotta a gyerek kiáltozását, elindult a hang irányába, de Max elébe szaladt, és elvezette őt Aurorához.

A rokonok szerint a kislány és a kutya a hideg éjszaka elől egy szikla alá bújt, így nagyjából 15 Celsius-fokban várták a reggelt. Auróra csak kisebb vágásokat szerzett, a rendőrség pedig külön dicséretben részesítette Maxet, még a tiszteletbeli rendőrkutya címmel is megajándékozták.

Max – Kép: BBC

“Három éves korban ez egy különösen ijesztő élmény egy gyerek számára, ráadásul egész éjszaka kint volt, csak remélni tudom, hogy Max jelenléte pozitívan hatott, hiszen vigaszt és meleget nyújtott Auróra számára” – nyilatkozta Craig Berry rendőrtiszt.

Paul McGreevy a sydney-i egyetem kutatóprofesszora szerint az idősebb kutyák különösen nagyra értékelik az emberekkel való kapcsolatot. A szakértő szerint a kutya megérezhette a kislány szorongását. Ha a kislány sírt, a kutya biztos, hogy megpróbálta megnyugtatni, és Aurora számára ez lehetett a legfontosabb ebben a helyzetben.

Forrás: BBC NewsOrigo