A patkánymama a kezénél fogva húzza gazdáját a kölykéhez

0
10 788 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Minden anya szeret elbüszkélkedni a csemetéjével, nincs ezzel másképpen a videóban szereplő óriás patkánymama sem. Teljes lelkesedéssel, a kezénél fogva húzza a gazdáját a kölykéhez, hogy bemutathassa neki.

A szívmelengető videó szinte azonnal elgondolkodtatja az embert, hogy milyen keveset is tudunk a patkányokról – az egyik legintelligensebb állatról a világon. Például nagyon szociális állatok, szeretnek együtt játszani, birkózni, sőt megfigyelték, hogy játék közben, illetve ha egymást csiklandozzák, olyan csilingelés szerű hangot adnak ki, mintha nevetnének.

Gambiai óriáspatkány

Az emberhez hasonlóan táras lények, egyedül szorongóvá, feszülté és depresszióssá válnak. Amikor a patkány egy emberhez kötődik, akkor ő az élete. Ha elhagyják vagy elhanyagolják őket, belehalhatnak a szomorúságba.

A videóban szereplő patkány, valószínűleg egy gambiai óriáspatkány (Cricetomys gambianus), más néven hörcsögpatkány, angol neve gambiangiant rat, vagy pouched rat, amit sokan erszényes patkánynak fordítanak. Csodás háziállatok, macska méretű, kutya szinten nevelhető jószágok. Hihetetlen, de még a vécére is rá lehet szoktatni! 2-4 kilogrammosra nőnek, és ami minden rágcsálótartó szíve vágya: akár 8-10 évig is élhetnek.

Forrás: boredpanda