A nyolc évnél fiatalabb gyermeket kitiltja a üzletéből a debreceni macskakávézó, mert egy gyerek ledobta az emeletről az egyik cicát

0
5 971 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A nyolc évnél fiatalabb gyerekeket október 27-tól már nem engedik be abba a debreceni macskakávézóba, ahol múlt héten kedden egy kislány az emeletről hajította le a hely egyik cicáját. Bár Oszkár, a macska, komolyabb sérülés nélkül túlélte a zuhanást, a kávézó tulajdonosainak elfogyott a türelme. 

A hely szeptember 9-én nyitott, eredetileg tíz macska mellett lehetett kávézni, ami vonzotta a gyerekes családokat is, a kisebb vendégek közeledése azonban egyre gyakrabban fajult kínzásig.

„Tízből hét család tök normális, ezért is sajnálom, hogy meg kellett hozni ezt a döntést, de innentől kőkeményen ellenőrizni fogjuk a gyerekek életkorát. Belépéskor hivatalos iratokat kérünk, amivel a szülők igazolni tudják a gyerekek korát”

– mondta a Telexnek Karakas Richárd, a macskakávézó tulajdonosa. Ő egyébként a rendszeres problémákért nem is feltétlenül a gyerekeket, sokkal inkább a szülőket hibáztatja.

Azt mondta, előfordult, hogy az egyik gyerek fel- és ledobálta az egyik cicájukat, de hiába szóltak a szülőnek, semmi nem történt. Hasonló volt a szülők reakciója akkor is, amikor Oszkárt az emeletről dobta le a kislány. A hely tulajdonosai szerint a nyolc éves kor egy olyan határ, amikor már a gyerekek is jobban felfogják mi történik körülöttük, és „talán a házirendet is el tudják alaposan olvasni”. Merthogy a macskakávézóban 15 pontos házirendben kérik a vendégektől, hogy például ne nyúzzák az állatokat, ha azok éppen alszanak, és arra is, hogy semmiképpen ne tömjék őket édes sütikkel.

„Ez persze még a felnőtteknek sem megy mindig. Az egyik hölgy vendégünk tejszínhabbal és sütivel etette az egyik cicánkat, mert így akart szelfzni vele. A macskának a cukros tejszínhabtól begyulladt az egész bélrendszere. Ő annyira rosszul van, hogy hazavittük, vele már nem is találkozhatnak a vendégek”

nyilatkozta a tulajdonos.

A szororú hírt facebook oldalukra is kitették

Kedves Vendégeink! 2020. október 27-től kávézónk nem tudja fogadni a 8 év alatti gyermekkel érkező családokat! A mai napon sajnos elfogyott a türelmünk, amikor a “doktor szülők” kislánya ledobta Oszkárunkat a lépcső tetejéről, majd hiába szólítottuk fel őket távozásra, ez nem történt meg. Azért voltunk eddig bizakodóak és türelmesek, mivel tapasztalatunk szerint 10 szülőből 8 felelősségteljesen viselkedik és kontrollálja a csemetéjét, azonban nekünk a cicáink a legfontosabbak, és nem fogjuk kitenni őket az esetleges sérüléseknek. Megerősítés számunkra, hogy rengetegen jeleztétek nekünk eddig, javasoljátok a korhatár bevezetését.
Megértéseteket köszönjük!
Ui: Oszkárnak nem lett baja, de mi nagyon megijedtünk!
Telex