A nap legcukibb videójában a Velencei-tó vidrái csámcsognak és szimatolnak

0
3 672 megtekintés
Swing Szerelem Szulák
Szenzációs felvételeket rögzített és tett közzé egy természetfilmes a Velencei-tó vidráiról. A tél és a fagy ellenére is igen aktívak, a befagyott tavon próbálnak élelmet szerezni.

Simon György videóján jól látható, hogy az állat koromsötétben is profin vadássza le a zsákmányát, a vidrák egy éjszaka alatt akár százszor is lemerülhetnek, hogy halakat, vagy különböző vízirovarokat fogjanak.

A velencei-tavi vidrák nyomába eredtünkA befagyott tavon nem áll le az élet. Az elrejtett kamerák bepillantást engednek a vidrák titkos életébe. Egy éjszaka, akár százszor is alámerülnek a jeges vízbe, és halak mellett rengeteg vízirovart fogyasztanak. Érdekes volt megfigyelni, hogy három bogarat tud felhozni egy merüléssel. Kettőt elenged a jégen, amíg az elsőt elfogyasztja. Hiába volt sötét a felvételek elkészítésekor, az első zsákmány elfogyasztása után az állat pontosan tudja, hogy két elmászott bogarat még meg kell keresnie. A gyerekeim megállapították, hogy háromig tud számolni a vidra. Az állat csámcsogása pedig azóta is téma az asztalnál: "úgy eszel, mint egy vidra"

Közzétette: György Simon – 2017. február 14.

 

Ha tetszett, dobj egy lájkot, vagy oszd meg a barátaiddal is!