A kis csodabagoly, akinek az univerzum és a csillagok látszanak a szemében

0
7 543 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

Ő itt Zeusz a vak kölyök bagoly, aki egy Kaliforniai családnak köszönheti az életét, akik orvoshoz vitték, így esélyt kapott az életben maradáshoz.

Zeusz a Western kuvikok családjába tartozó madár. Észak-Kaliforniában talált rá egy család a saját otthonának tornácán. Vélhetően a ház ablakának repült és megsérült. A kedves és állatbarát tulajdonosok azonnal orvoshoz vitték váratlan kis vendégüket. Az orvosnál kiderül, hogy a bagoly teljesen vak. Sérülése előtt sem látott már, ezért repült neki az ablaknak és ütötte meg a fejét.

A kis kuvik végül átkerült a Wildlife Learning Centerbe, ahol egy lelkes és felkészült orvos csapat mindent elkövetett a kis jövevény gyógyulásáért. A gondos ápolásnak köszönhetően hamarosan teljesen fel is épült sérüléseiből. Nevét is az intézetben kapta: Zeuszról nevezték el, aki minden istenek királya a villámlás és mennydörgés görög istene. Az orvosok legnagyobb igyekezetének ellenére is, látása 10% át sikerült csak visszakapnia, ezért nem lehetett visszaengedni a vadonba, mert ott életképtelen lett volna A mai napig a Wildlife Learningban éli mindennapjait, az intézményt alapító Paul Hahn asztalán egy dobozban, ahol különleges életet nyújtanak a Világegyetemet tekintetében őrző madárnak. Csillagszemű bagolyként emlegetik csak, mert a szürkehályog miatt fehér pöttyök jelentek meg a szemén, amitől egyedi lett a csillogása. Olyan mintha a csillagos ég ragyogna a szemeiben. A kis madár, betegségének köszönhetően lett világhírű. Zeusz rögtön nagy kedvence lett a központba látogatóknak, bár sokan azt hiszik csak egy kitömött madár, mert annyira békés és nyugodt. Nem kis meglepetést okoz a vendégek számára amikor megmozdul. Az intézmény munkatársai szerint nagyon barátságos, szereti ha foglalkoznak vele és igényli az emberek közelségét.

Ha Kaliforniában jártok, feltétlenül látogassátok meg Zeuszt, hogy a szemébe nézhessetek. Addig is, csodáljátok és merüljetek el a csodálatos szempárban a képeken.


Tudtad? Hogy a madarak közül a bagoly az egyetlen aki látja a kék színt?