A kínai állatkert szerint a medvéjük teljesen egészséges

0
27 249 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

“Tiszta csont és bőr, szánalmasan néz ki, lehet, hogy bántalmazzák. Vagy csak éhes?” Ezzel a szöveggel rakta ki a Weibo kínai közösségi oldalra egy felhasználó a sovány állatkerti medvéről készült fényképeket, amik gyorsan terjedni is kezdtek.

A Henan tartományban, Xinxiang városában található állatkert hamar válaszolt a vasárnap közzétett fotókra a hivatalos Weibo-oldalán – írta a helyi sajtó. Az állatkert tagadta, hogy a medve alultáplált lenne, vagy egészségügyi problémákkal küzdene.

Az állatkert közlése szerint a barna medve csak azért tűnik nagyon soványnak, mert még növésben van, és vedlik. Elmondásuk szerint a medve “alig múlt egy éves, és éppen olyan növekedési fázisban van, amikor csontjai sokat nőnek, és nem raktároz úgy zsírt, ahogy a kifejlett medvék”.

Majd hozzátették, hogy “emellett vedlési időszak van”, amikor a nagy nyári meleg miatt megválnak vastag bundájuktól, és “emiatt soványnak tűnnek”. És még az orra is szokatlanul hosszú, ami miatt még soványabbnak tűnik.” És kiemelték, hogy a medve elég ételt kap, és rendszeresen átesik állatorvosi vizsgálatokon.

Az állatkert vezetője a helyi sajtónak már kicsit finomított, elismerve, hogy a medve kicsit soványabb, mint az átlag, de szerinte nem vészes a helyzet, és a medve teljesen egészséges. A menedzser hangsúlyozta, hogy a képeken látható medvének nincsenek testi és lelki problémái, nem éhes, nem beteg és nincs bántalmazva.

A kínai netezőket és az állatvédőket ez azonban nem győzte meg arról, hogy a medvével minden rendben menne. Az Animals Asia nevű állatvédelmi szervezet vezetője a HKFP-nek kijelentette, hogy “nagyon aggódnak” az “egyértelműen legyengült állapotban lévő” medve miatt. “Vagy nem kap elég ételt, vagy valamilyen betegségben szenved” – mondta Jill Robinson a SCMP-nek.

Peter Li, a Human Society állatvédelmi szervezet Kínával foglalkozó specialistája szerint egyenesen be kellene zárni az érintett állatkertet, amivel már korábban is voltak gondok, köztük “a szakértelem teljes hiánya”.

Forrás:24.hu