A Fővárosi Állatkert Majorságának pótmamái-videó

0
260 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

A Fővárosi Állat és Növénykert legújabb kisfilmjénben azt mutatják meg, hogy az állatkerti Majorság gondozói hogyan viselik gondját azoknak a jövevényeknek, akikről az anyjuk valamilyen ok miatt nem gondoskodott, és így nekünik kellett besegíteni.

Az állatkerti Majorságban, sok-sok kisállat cseperedik. Három apróságról azonban anyjuk nem tudott gondoskodni, így nekik a gondozók lettek a pótmamáik.

Az állatkerti állatgondozók munkájához ugyanis az is hozzátartozik, hogy időnként pótmamái lesznek egy-egy állatnak. Az Állatkertben persze elsősorban arra törekszenek, hogy ha csak lehet, a kisállatokat a saját anyjuk, saját szüleik neveljék fel. A gondozók csak akkor segítenek be, ha arra feltétlenül szükség van. A vadállatoknál persze ilyenkor is az a cél, hogy megfelelő vadságúak legyenek, és később ne az emberek, hanem a fajtársaik jelentsenek számukra társaságot. A háziállatokkal viszont egy kicsit más a helyzet, hiszen őket az emberek már évezredek óta tartják, tenyésztik. Így nekik nem kell vadaknak lenniük, hiszen a háziasítás, a domesztikáció nyomán viselkedésük része, hogy együttműködnek velünk. Mivel a cumisüveggel felnevelt kisállatok különösen kötődnek az emberhez, igencsak szelídek és barátságosak szoktak lenni.

Forrás: zoobudapest

Kiemelt kép: zoobudapest