A férfi, aki repülni tud a madarakkal

0
2 677 megtekintés
Kép: YouTube - Caters TV
Swing Szerelem Szulák
Talán emlékeznek egy páran az 1996-os Repülj velem! (Fly Away Home) című családi filmre, amiben egy 13 éves kislány (Anna Paquin) megment egy tucat kanadai lúd tojást, amiből hamarosan aranyos csipogó kis libák kelnek ki és őt tekintve anyjuknak mindenhová követik. Neki és édesapjának (Jeff Daniels) kell “megtanítani” a madarakat repülni és az első vándorutat megtenni. 

Ki hinné, de ez a kedves és a természet szeretetére is tanító kalandos családi film, egy önéletrajzi regény alapján készült és Bill Lishman valós történetén alapul. De nem kell visszakutatni a múltba ennyire, hogy madarakkal repülő embert találjunk, hiszen a napokban kelt szárnyra egy videó az interneten, amiben megismerhetjük Christian Moullecet, aki úgy mint a mesében, motoros sárkányán együtt repül a madarakkal.

Részlet a Repülj velem! című filmből
Ilyen repülni Christian Moullecettel…

Az ő motoros sárkánya ugyan nem formáz mama ludat mint a főhősé a filmben, de az élményt ez egy cseppet sem csökkenti. Az 58 éves franciaországi Cantalban élő férfi természetesen nagyon különleges kapcsolatot tart fenn az általa felnevelt madarakkal, akik őt tekintik az anyjuknak.

A madarakkal való együtt repülés szenvedélyét szereti másokkal is megosztani, így a madárembernek is becézett férfival, együtt is lehet repülni. Az hagyján, hogy repülni, de mindeközben arra buzdít, hogy simogasd is a melletted repülő szárnyasokat. Az alábbi lenyűgöző felvételen egy ilyen kirándulás látható.

Rögtön kedvet kaptál, hogy repülj, ugye? Nos, ameddig nem utazol Franciországba a madáremberhez, addig nyugodtan kucorodj be egy meleg takaró alá, vegyél magadhoz valami finom nassolni valót és ments meg egy tucat kanadai ludat a kanapédról.

Forrás: liveleakorigo