A bika által felöklelt torreádor halálán örvendeznek a bikaviadal ellenzői Spanyolországban

0
282 megtekintés
Swing Szerelem Szulák

“Ünneplem Victor Barrio halálát. Bárki, aki megtámad egy ártatlan állatot, megérdemli a halált”.

“Boldog vagyok. A pokolban ég el. A világ egy jobb hely lett”

– ez csak néhány példa a megjelentek üzenetek közül.

“Ez egy vidám nap az emberiségnek. Táncolunk a sírodon és lehugyozzuk a neked szánt virágkoszorúkat”

– írta egy még keményebben fogalmazó férfi, aki az El Mundo napilap információ szerint tanár és már többször került összetűzésbe a hatóságokkal kommentjei miatt.

A spanyol sajtó egyébként névvel és fotóval tette közzé a bejegyzésekről készült képernyőképeket. A bikaviadalok hagyományait védő Bikaviadal Alapítvány legkevesebb ötven kegyeletsértőnek vélt bejegyzést gyűjtött össze, és már feljelentést tett szerzők ellen. A torreádor halálán élcelődőktől elhatárolódott a PACMA nevű állatvédő szervezet, amely Spanyolországban aktívan és sikeresen harcol a bikaviadalok és bikafuttatások betiltásáért.

A szervezet közölte: elutasítják a viadalokat, de nem örülnek (a torreádor) halálának. Szerintük épp az emberek és az állatok értelmetlen halála miatt kell véget vetni a bikaviadaloknak.

A szombaton viadal közben halálos sebet kapott 29 éves torreádort hétfőn temették el az észak-spanyolországi Sepúlvedában, ahol családjával élt. Több százan kísérték utolsó útjára, és Spanyolország leghíresebb torreádorai is megjelentek, hogy leróják kegyeletüket.

Forrás: MTI
Fotó: keyword-suggestions.com