A baby boom folytatódik a Debreceni Állatkertben

0
93 megtekintés
Apella csuklyásmajom (Sapajus apella) anyja hátán a Debreceni Állat- és Növénykertben 2018. augusztus 1-jén - MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Swing Szerelem Szulák
Az idén 60 éves, Magyarország első vidéki Állatkertjének gyűjteménye újabb aprósággal gyarapodott. Az apella csuklyásmajom bébi 5 hónap vemhesség után július 17-én született, erős, egészséges és jó étvágyú.

A 9 hónapig csimpaszkodó csöppség anyja féltő gondoskodását élvezi, így neme még nem ismert. A 10 fős majom csapat már befogadta és a mai nap megismerkedhetett testvérével, Boborjánnal, a nemrég született kézből nevelt kapucinus majommal. A csuklyás bébi már látható a nagyközönség számára az apella kifutónál.

Apella csuklyásmajom (Sapajus apella) anyja hátán a Debreceni Állat- és Növénykertben 2018. augusztus 1-jén – MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Magyarországon 5 állatkertben él csuklyásmajom és az elmúlt egy évben csak a debreceni állatkertben jött világra utód. Az Amazonas északi részén élő csuklyásmajom szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján.

Forrás: zoodebrecen.hu